Βασιλική Γκέσου Μπατσίλα

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η Βασιλική Γκέσου Μπατσίλα είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Διατροφής & Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών (2009)και κάτοχος νόμιμης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Κατά τη διάρκεια της πτυχιακής της εργασίας ασχολήθηκε με το τομέα της Διατροφογενετικής και μελέτησε την συσχέτιση διατροφικών παραγόντων με το γονίδιο TCF7 και την επίδραση των παραπάνω στην εμφάνιση της παχυσαρκίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων και σεμιναρίων μετά το πέρας, αλλά και κατά τη διάρκεια των σπουδών της.

Από τον Μάρτιο του 2010 διατηρεί το Κέντρο Ρύθμισης Βάρους & Διατροφικής Συμπεριφοράς, νόμιμο διαιτολογικό κέντρο, στη πόλη της Κοζάνης όπου παρέχει υπηρεσίες διατροφικής υποστήριξης και εκτελεί εξειδικευμένες μετρήσεις και τεστ αξιολόγησης (όπως Αξιολόγηση φυσικής κατάστασης, Μέτρηση μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου, Μέτρηση βασικού μεταβολικού ρυθμού, Τμηματική ανάλυση σύστασης σώματος κ.τ.λ.).

Επιστημονικός συνεργάτης ιδιωτικής κλινικής δομής με παθολογικά και μαιευτικά περιστατικά.

Σύζυγος και μητέρα δύο κοριτσιών με ειδίκευση στη βρεφική & παιδική διατροφή, υπέρμαχος του θηλασμού και της ισορροπημένης οικογενειακής διατροφικής παιδείας.

Ενεργό μέλος του Πανελληνίου συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος και μέλος της οργανωτικής επιτροπής των πανελληνίων συνεδρίων επιμόρφωσης των διαιτολόγων Ελλάδος επί σειρά ετών.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης του καναλιού West Channel (τοπικό κανάλι της Δυτικής Μακεδονίας) όπου εμφανίζεται σε ιατρικές και ενημερωτικές εκπομπές, αλλά και παράλληλα διατηρεί την εβδομαδιαία εκπομπή “Περί διατροφής” ως παρουσιάστρια όπου ενημερώνει το κοινό για θέματα διατροφής.

Αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες επί εβδομαδιαία βάση, σε τοπικά περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας και σε διάφορα site στο διαδίκτυο. Συμμετάσχει σε διάφορες ομιλίες για ιατρικά αλλά και αθλητικά θέματα.

Εκπαιδευτική Κατάρτιση

Επιπρόσθετη Επιμόρφωση

Εργασιακή Πείρα

Διδακτική Πείρα